De Valreep wint MVP Award!

De Valreep wint prijs voor meest succesvolle participatieproject… en wordt direct ontruimd door overheid.

Voor de eerste maal in 22 jaar publiceert het Alert Fonds voor Jongeren openlijk een appel, gericht aan de gemeenteraadsleden van Amsterdam en bestuurscommissie Oost:

De Valreep wint finale Most Valued Project Award van het Alert Fonds voor Jongeren.

De Valreep wordt erkend als het meest bruisende, open en succesvolle participatieproject van Nederland, en verdient hiermee de Most Valued Project award van het Alert Fonds. De prijs bevat een geldprijs van 1000 euro om projecten door te zetten en een beeldje als teken van waardering, en wordt democratisch gekozen uit vele genomineerde projecten met een pro-actief karakter.

De Valreep werd in Februari 2014 genomineerd voor de prijs. Voor het Alert Fonds voor Jongeren staat vast dat de overheid sindsdien haar participatiebevorderende taak heeft verzaakt in deze kwestie. Het feit dat de overheid de Valreep lijkt te willen ontruimen, heeft geen invloed gehad op het nominatieproces van de Most Valued Project award, maar heeft wel het toekennen hiervan versnelt. De meerwaarde en pioniersfunctie van dit buurtcentrum is te groot om weggebureaucratiseerd te worden, en we hopen dat raadsleden zich uitspreken voor het behoud van De Valreep.

De vrijwilligers van de Valreep zijn super blij met deze erkenning! Natuurlijk is het zuur dat de Valreep nu ontruimd gaat worden maar toch! De Valreep – participatie project nr. 1 van Nederland!

Lees hier de volledige brief van het Alert Fonds